Politika kolačića

Što su kolačići i za što ih koristimo?

Http kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš web preglednik sprema na Vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom posjete našoj stranici. Kolačići obično spremaju Vaše postavke te postavke za Internet stranicu, npr. kao što su preferirani jezik ili adresa. Kolačići na našoj web stranici nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također nisu povezani s neželjenim porukama (spamom), ne spremaju Vaše ime i lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili adrese elektroničke pošte se ne spremaju. Naša web stranica ne može pristupiti Vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu. Važno je da naša stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Koje kolačiće koristimo?

Obavezni kolačići – Tehnički kolačići

(uvijek aktivni) – to su osnovni kolačići nužni za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

Neobavezni kolačići – Marketinški

(mogu se isključiti) – omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće?

Prozor za postavke (kasnije ikona) kolačića nalazi se u podnožju desno naše web stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete postaviti na početne postavke kolačića također u podnožju ovog Internet mjesta.

Odabirom opcije – Dozvoli sve, dopuštate pohranjivanje svih gore navedenih kolačića na vaše računalo ili mobilni uređaj.

Odabirom opcije Prihvaćam samo osnovne kolačiće na vaše računalo ili mobilni uređaj pohranjuju se samo vrijednosti za tehničke-obavezne kolačiće.

Ako ne dozvolite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti naše web stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg internetskog preglednika. Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz web lokacije u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića.

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki vašeg preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.